joi, 14 februarie 2008

Simplele motive complicate in nevoi


La baza simplului mereu a stat complicatul.Incercand sa prind centrul acestei afirmatii mi-am dat seama ca nu am ce prinde,ce dezbate.E ceva ce trebuie priceput de la bun inceput,fara discutii despre,fara discursuri,fara referiri inutile.
E genul de lucru care poate fi dezbatut doar de titani,in locurile potrivite.Pentru muritori ar fi mult prea dificil;si asa sunt niste fiinte suspicioase si pline de convingeri inventate pentru a putea domina sau a fi dominate.
Facand referire si la mintile oamenilor,poate complicate pentru ei,dar simple pentru fortele de alaturi,ideea nu se poate darama din principii.
Simplul complicat,complicatul simplu...doar lucruri relative fara valoare privite dintr-o perspectiva indiferenta,dar nepretuite pentru sufletele materializate.Toti devin eroi de ocazie,imperfectiuni in structura timpului,vulnerabilitati ale intregului.
Intr-un final aceste idei se imortalizeaza pe un schimb de necesitati fara a iesi in evidenta.
Ascultarea vine din locuri neasteptate pentru a putea fi adusa la viata nevoia.


3 comentarii:

Anonim spunea...

Daca nu ne complicam noi viata, cine sa o faca? ar fi totul prea monoton...

Annie spunea...

Eu cred ca de fapt e invers. La baza lucrurilor complicate stau lucrurile simple. De fapt, luate pe indelete, toate lucrurile sunt simple, daca ai deschidere si prezenta de spirit ca sa le intelegi. Noi suntem cei care le complicam, punandu-ne probleme inutile, dezbatand si analizand laturi ale "problemei" care in esenta sunt lipsite de importanta.
Viata e de fapt matematica, iti asumi niste reguli si traiesti linistit si liniar daca reusesti sa le urmezi. E si literatura, pentru linistea si inaltarea spiritului, e si geografie, si istorie, si psihologie, si alte materii de studiu, daca vrei sa o complici, sa piezi timpul gandind aspecte noi sau vechi, in loc sa traiesti frumos si simplu.

Jhonatan E. Primón spunea...

Hola! paso a saludar, hace mucho no nos comunicamos. Estoy estudiando y no tengo tiempo de hacer nada :(
Te dejo un beso, saludos!!!
JhonaP.