joi, 7 februarie 2008

Cine esti?


Te trezesti dimineata si te uiti in oglinda.Brusc iti dai seama ca nu tu esti personajul principal din viata ta si ca povestea nu iti apartine.Tu esti doar un simplu povestitor al reflexiei tale.Te metamorfozezi...stop!Asculta bataile fragile ale inimii,asculta cum iti numara in secret timpul.Ce ramane?Doar semnul esentei fiintei tale impregnat intr-o zi oarecare,o zi in care ti-ai zis toata povestea,in care ai gasit finalul perfect al personajului principal.
Trasezi linii surde pe o foaie zgomotoasa,arunci dovezi nefolositoare judecatorului,revi la margine cand ai idei nemarginite.Nu te limita iarasi,incearca sa devi personajul principal,centrul lumii construite de tine.Prea multa umbra care iti acopera pamantul,prea multe soapte care iti ranesc urechea...alunga-le pe toate si taci,lasa tacerea sa isi faca efectul in tot acest zbucium al exitentei tale.
De ce te agiti ca o musca prinsa in panza fin tesuta a paianjenului?Toate vor veni cu timpul,iar daca necesiti un spatiu il vei avea indata ce vei aprecia ramasitele povestitorului.
Oare esti personajul principal sau doar cel care-si povesteste propria viata?Ai infinit ca sa visezi si imensitate ca sa incepi a cladi.

6 comentarii:

Mihai Martin spunea...

Coegul meu de camera zice (citind prima fraza)... 'Gresit! Eu nu ma culc!' :)

Mie in schimb imi aminteste de o gluma de-a lui Woody Allen. Isi daduse seama ca urma sa moara curand. Intreaga viata i se perinda prin fata ochilor! Se vedea impreuna cu Diana pe malul lacului... urmarit de niste tipi pe strada... - deodata avu o revelatie: Nu era viata lui!!...

'Great! I'm about to die and the wrong life is flashing before my eyes...'


Mie mi se intampla sa ma simt detasat de propria viata, sa ma observ la persoana a treia parca. Insa sunt doar scapari...

Ana St. spunea...

:))...imi place filmul.E bine ca poti fi detasat de viata cateodata,asa poti gandi mai rational,poti sa iti dai sfaturi :D

nikosita spunea...

nu stiu cat de normal e sa zic ca si eu simt asta uneori....... si e f ciudat.... si ma panichez... vine...si apoi trece..

Ana St. spunea...

nu trebuie sa te panichezi...bine ca esti constienta de acest lucru,altii mor fara sa realizeze :|

Mihai Martin spunea...

I agree! Panica?!? E mai degraba un fel de dar... Nu toata lumea e capabila de asa ceva.

nikosita spunea...

but you know.. ignorance is bless :))