joi, 24 ianuarie 2008

Vecini trazniti


M-am gandit sa scriu ceva si despre vecinii mei de bloc.Sunt asa haiosi.De exemplu nenea Petrica de la etajul meu care avea un cocos pe nume Gigi si il plimba cu lesa in fiecare zi,asta pana sa-l taie.Dar cati cocosi au ocazia sa se plimbe prin Bucuresti pana la urma nu?E de apreciat.Il mai avem si pe Bogdan,un batranel de vreo 85 de ani,care se tine mai bine decat mine.Il admir pentru perspectiva pe care o are,una pozitiva,non-fatalista si mai ales iluminata.A fost profesor de filozofie si are o biblioteca interesanta.O mai avem si pe Liliana,o fetita de vreo 7 ani care imi tot zice saru'mana si imi vorbeste cu dumneavoastra.Ma face sa ma simt de 1000 de ani,dar ma mir ca mai exista si asemenea copii respectuosi in ziua de azi.La etajul 4 sta o doamna care are o matza persana,tare afurisita,dar extrem de frumoasa.La etajul 1 stateai tu,dar acum nu mai stai.La etajul 8 e o familie cu un baietel de 13 ani tare destept.Ii place sa citeasca,inca un lucru rar pentru copiii din ziua de azi.Langa mine sta un cuplu care se cearta tot timpul,dar mereu se impaca...sunt asa draguti.Uneori totul capata viata,coada de la lift,comentariile la scara blocului despre politica,copiii care se joaca,batranicile care se uita cu nostalgie pe geam la cer,eu stand si privind totul,e ceva in aer...un farmec anume.Sa nu-l uitam si pe nenea Fanel care tot timpul isi repara masina.

Totul e privit si analizat de pe banca din fata blocului,banca unde barfesc babe nebune,unde joaca sah sau table mosnegi amaratzi si unde stau copiii cand obosesc de la atata alergat.

12 comentarii:

Mango spunea...

Am de multe ori senzatia ca s-ar putea scrie o intreaga enciclopedie pe care am putea-o denumi "Viata la bloc". Cred ca toti avem un om care isi repara mereu masina (in cazul meu, masina pe care nu a pornit-o de cand m-am nascut), vesnicile femei in varsta care au o parere pentru orice si nu in ultimul rand un "el" care s-a mutat, poate nu de la el din apartament, ci de la noi din suflet.

Annie spunea...

E foarte frumoasa poza...;;) Oare ce e in butoiul din spatele bancii? Apa sau vin?:)

Ana St. spunea...

hai sa fie vin...we can do whatever we want...:D

Annie spunea...

"And I will give to you/Red Summer Wine... Mhhhmmmm, summer wine...";;)

Ana St. spunea...

yeah.....let there be wine :)))

Elisa spunea...

Daca nu i-ai inventat, ai niste vecini ai dracului de misto. Ai mei zici ca sunt pcati din Ghidul nesmititului de Paraschivescu :))

nikosita spunea...

foarte tare postul pentru ca m-a facut sa ma simt ca si cum ar fi vara, acum 10 ani, in fata blocului, eu desenand cu creioanele mele de ceara, impreuna cu prietena mea cea mai buna... vecinul de la parter uda gradina si miroase a ploaie....si toti copiii se joaca sotronu, leapsa si alte chestii... da, foarte misto :)frumoasa senzatie.

ps: cat despre liceu, enjoy while it lasts :)

Ana St. spunea...

@rozana:chiar exista vecinii astia :din fiecare zi ma uimesc cu cate ceva :))

@nikosita:asta incerc sa fac,sa profit cat mai mult de liceu :D,dar uneori parca te mai saturi :(

nikosita spunea...

evident ca te saturi :P eu abia asteptam sa plec de acolo. sincer nu pot sa zic ca regret. iar acum am extraordinar de multa libertate si multe optiuni :) daaaaaaaar, fiecare trebuie sa profite de ceea ce are, sa se multumesca cu ceea ce are si sa fie extrem de fericit pentru ca o sa aiba acel lucru o data in viata si apoi o sa ramana cu amintiri. iar noi traim din amintiri, asa ca fa-ti niste amintiri frumoase :) exact ca asta cu vecinii... simplu dar extra frumos.
mi s-au aprins calcaiele cu filosofeala :"> sorry... doar ca eu incerc sa ma bucur de tot ceea ce am... si sa nu ma mai supar sau stresez ca nu am nush ce... i want it. i get it :D
ps: fiecare zana are broscoiul ei :P si fiecare zana traieste o poveste frumoasa. fiecare si-o creeaza. ai grija de povestea ta :P

Fritz spunea...

Eu nu am stat niciodata la etajul 1 ! :)) :P

Ana St. spunea...

;))

juLie spunea...

haha ce tare e postul :x m-a binedispus :)