duminică, 27 ianuarie 2008

Insomnie fara raspuns


E atat de greu sa dormi cand simti miscarea vietii de langa tine,rasuflarea constiintei in ceafa,gandurile negre,amintirile dureroare.Te intinzi obosit in patul moale,pui capul pe perna si incerci sa dormi,dar nu poti face asta.O multitudine de intrebari intra pe fereastra mintii tale si nu te lasa in pace.Vrei sa gasesti raspunsuri,vrei sa cauti motive ca sa te poti linisti,dar degeaba.Mereu te vei intoarce la aceleasi intrebari fara a gasi vreun raspuns.Sunt intrebarile care te chinuie in fiecare noapte,care-ti fura somnul,ti-l inlocuiesc.Te tot foiesti deranjand cearceaful,iti mai aranjezi perna din cand in cand desi ea sta perfect sub capul tau.Orice ai face incerci sa te indepartezi de gandurile astea,le arunci raspunsuri fara noima sperand ca poate te mai lasa in pace.
E ora 1 si tot te gandesti la lucruri fara sens.Creezi situatii specifice pentru a gasi piesa lipsa,vorbesti cu tine,te intrebi:"Dar de ce?".
Ai transpirat de la atata foit,de la atata incertitudine.Iti schimbi bluza inca o data sperand ca poate vei avea noroc si vei adormi,ca poate vei uita si vidul iti va imbratisa toate cugetarile.Totusi nu se intampla nimic si te chinui in continuare si mai mult.Te uiti la ceas inspaimantat...e ora 4 si tu esti tot treaz,fara speranta.Te simti incolor;fara indulgenta fata de tine te duci la baie si iti dai cu apa rece pe fata.Tot nimic....ei bine,ai adormit acum.E doar ora 5,poate vei avea mai mult noroc maine...cine stie?



Listening to Murcof-Maiz

2 comentarii:

nikosita spunea...

vor fi mereu alte si alte intrebari.. unele fara raspuns..iar altele cu raspuns intarziat. curand visele frumoase vor lua locul framantarilor :P somn usor

Ana St. spunea...

sper sa fie cat mai repede,sa visez si yo frumos sau macar sa dorm in sfarsit :(