vineri, 5 septembrie 2008

Sub presiune


Goliciunea unui suflet poate sa fie recunoscuta dupa expresiile fara insemnatate ale fetei,dupa gesturile lenese si fara viata,dupa o anumita privire fara dorinta.Cum putem umple acel gol fara sa ne gasim intr-o mare de nevoi sau datorii?
De cand ne nastem si pana murim avem mereu o datorie catre ceva sau catre cineva.Nimeni nu scapa; oricat de liber se poate simti un om,tot nu e scutit de datorii.Datoria catre persoane,catre societate,catre noi,catre orice lucru aparut in viata.O singura datorie se uita usor si anume aceea de a fi om.
Un gol nu se umple cu iluzii si nici cu minciuni,ci cu fapte pline de culoare,de expresie si de speranta.
Ce poti defini fara a te teme ca nu e ceea ce crezi? Ce limite poti stabili daca nu stii ce e distanta? Te poti aventura in cautarea raspunsurlor,dar nu cred ca vei reusi sa gasesti ceva destul de real pentru lumea in care traiesti.
Defineste-mi viata,iar eu iti voi spune ce inseamna sa treci de limite,minciuni,iluzii,datorii si mai ales,iti voi arata cum sa umpli acel gol zilnic.Timpul este singurul care modeleaza raspunsurile la orice intrebare,el e un birjar etern care sta la dispozitia materialitaii,dar ii este fidel eternitatii...

6 comentarii:

Alex spunea...

ei, uneori se poate si fara sa depasesti limite sau neaparat sa iti infrangi chiar toate temerile si sa-ti cauti iluziile si dorintele cele mai cele... si poate ca da, timpul e cel care ne modeleaza, insa uneori putem avea o "cheie", un cod pentru a-l descifra mai bine si alegem sa fim poate prea ... materiali : cheia ar fi iubirea, de orice fel, nu neaparat dragostea...
hai ca am exagerat un picut, dar ... melodia e de vina :)
O zi linistita iti doresc !

Annie spunea...

Shhhh... Have a quiet jazz tea... O sa treaca. O sa revina. O sa treaca din nou... Profita de jazz tea!!!:)

Fritz spunea...

ZDROBESTE oul, ZDROBESTE oulllllll!!!!! >:) 8-x

Tea spunea...

asa e...golul trebuie umplut cu fapte. niciodata sa nu lasi "golul gol" daca intelegi ce vreau sa zic :)) daca nu intreaba-ma si incerc sa-ti explic de ceva ce mi-am dat si eu seama azi

ClaudelGFX spunea...

imi place stilul tau..

Mr Sun spunea...

Datorii fata de oameni avem cu totii, dar uneori uitam sa le platim. Unii mai mult ca altii in functie de cat de egoisti suntem.

Unii primim multe fara sa dam nimic inapoi, altii dam si atat. Dreptatea e subiectiva, si nu sunt putini cei ce reusesc sa traiasca "pe gratis"