sâmbătă, 27 martie 2010

Final


Finalul unui lucru este inceputul altuia. O vreme m-am obisnuit cu atatea situatii, cu atatia oameni, cu tot acest intreg pe care credeam ca nu am dreptul sa il schimb sau sa il modific.
Un final este mereu binevenit cand un inceput bate la usa. Este greu sa pui punct unei fraze pe care nu mai vrei sa o termini, dar cu cat o lungesti mai mult cu atat isi pierde din inteles. Aici am reusit sa exprim atat de multe, sa povestesc mici fragmente, sa imi disec fiecare idee si sa o transpun in diferite dimensiuni.
Acum trebuie doar sa scriu pentru mine, sa pun punct unei fraze ce a durat mai mult de trei ani. In viitorul nu prea apropiat, probabil ca ma voi reapuca de "gandirea profunda" si de mini-filosofia mea, dar deocamdata las loc unui final. M-am gandit cum ar trebui sa fie acest ultim articol, ce ar trebui sa exprime, sa semnifice, dar pana la urma am ramas la spontan si l-am scris dupa o noapte nedormita.

Multumesc tuturor celor care au citit aceste "ganduri simple, pline de nonsensurile unei minti prea obosita uneori, asezate frumos in rafturi si dulapioare, figurat vorbind, scrise fara lipsa de imaginatie...".

Se pare ca intr-un final "Things that nobody cares about" a devenit "Things that some people care about".
Cu drag, Ana St.

P.S:

duminică, 7 martie 2010

Nou, vechi, spatiu...


Cu timpul totul se schimba, pana si acel petic pe care l-ai pastrat doar pentru tine. Nu conteaza cum incerci sa manipulezi timpul, cum incerci sa schimbi forma adevarului...in final totul se schimba.
Nu mai esti cel de acum un an, iar cel de acum un an nu e cel de acum cinci si tot asa. Degeaba pastrezi anumite parti din tine de frica sa nu te pierzi. Esti altul acum si vrei alte lucruri noi, vrei sa vezi ce poti face, vrei sa auzi tot ce se poate auzi si sa vezi tot ce se poate vedea. Vrei sa iei o foaie alba si sa ii indoi toate colturile doar ca sa aflii ce forme noi poti obtine.
Ai nevoie de schimbare in fiecare zi ca sa poti duce la capat acest drum. Asa te purifici, ajungand la urmatorul nivel din existenta ta. Trebuie sa iei pe rand fiecare posibilitate, trebuie sa zambesti cu un nou zambet, trebuie sa te individualizezi in spatiul tau.
Dorintele de ieri fac loc celor de azi, iar cele de azi celor de maine; puteai sa te opresti la un singur nivel si sa mori acolo, dar tu nu ai vrut sa renunti. Ai vrut sa te schimbi si sa arati ca este bine sa faci acest lucru, schimbarea e benefica in toate formele sale.
Ieri imi doream sa exprim ceva, astazi imi doresc doar sa ma schimb. Nu putem sa ramanem la inceput, ci trebuie sa ne facem loc catre final, sa avansam si sa speram ca totul va iesi, intr-o oarecare masura, asa cum ne-am dorit.
Astazi suntem toti noi si stralucitori, dar maine vom deveni vechi si prafuiti. Trebuie sa ne schimbam!