duminică, 30 martie 2008

Sleep well....time is watching you!


Sa presupunem ca e o seara frumoasa cu un cer senin plin de stele clare,cu pomi infloriti,cu adieri usoare,cu totalitatea necesitatilor unei asemenea clipe.Sa ne imaginam ca noi suntem cei care stau pe margine si observa aceste lucruri,suntem naratori si privim totul obiectiv.Ce vedem? Pai sa vedem:
-O tanara merge nedumerita pe marginea drumului avand o mie de ganduri in minte,ganduri ce nu o ajuta,ci doar o chinuie.Cauta raspunsuri ca orice om si stim ca nu se poate abtine,desi aceste lucruri ii ingreuneaza viata ea tot vrea sa stie.Se uita la cer si admira in liniste stelele uitand sa mai caute raspunsuri.Ce am observat aici? Ca uneori lucrurile mici de care uitam ne pot salva din cugetari nesfarsite care ne micsoreaza eternitatea asta trecatoare.
-Un baietel sta la geam si plange pentru ca parintii lui se cearta.Stie ce se va intampla:tatal va pleca furios,iar mama se va ascunde in camera ei plangand.Baietelul nu are cui sa ii spuna ce simte,oricum nu ar fi inteles ceilalti.Ce poate sa faca? Deschide geamul lasand aerul curat si inmiresmat sa intre.Lasa vantul sa ii usuce lacrimile si in sfarsit adoarme impacat de o adiere calda.Inca un lucru rezolvat de forte uitate.
-Un batran simte ca viata il paraseste.E intr-un spital si intunericul din camera il invaluie.Nu se poate vedea poate ultima lui privire.Tot ce vede e bezna atat in jumatatea materiala,cat si in cea spirituala.Se zbate intre doua lumi si slabiciunea umana ii intuneca judecata in acest ultim moment.Ce face? Cu ultimele puteri se uita pe geam la copacii infloriti si isi da seama ca un nou inceput i-ar prinde bine.Asta a fost...
Putem vedea cateva lucruri,putem auzi cateva strigari,dar niciodata nu stim ce se va intampla.In calitate de naratori suntem nevoiti sa povestim ce se intampla pe parcurs,fara a sari peste acele detalii ce fac lumea sa se roteasca.

joi, 27 martie 2008

O sectiune dintr-un caracter


Temeri nejustificate si copilarii fara sens,pretentii puse-n fata si uitari de caracter,lovituri in orgoliu si umilinte intrepatrunse.Toate fac parte din substratul unui om,toate se gasesc in nucleul fiintelor si toate contribuie la situatii greu de rezolvat.
Nimeni nu cunoaste o persoana atat de bine precum ar pretinde.Atunci cand crezi ca ai cunoaste pe cineva in cele mai mici detalii acea persoana se poate schimba total sau poti afla ca in tot acel timp s-a prefacut si ca de fapt detine alta personalitate.Ramai uimit in urma unei afirmatii pe care ti-o dai singur si ridici multe intrebari pentru a gasi un raspuns adecvat,ceva ce ar putea fi acceptat de societate,un lucru ce nu ar dauna imaginii tale.De ce sa fii tu cand poti sa fii o mie de oameni la un loc? De ce sa exprimi ideea ta cand poti exprima ideile altora? De ce sa dai un model cand e mai usor sa urmezi modelul celorlalti?
Esti fericit cu ceea ce esti si nu vrei sa te schimbi decat atunci cand interesul celorlalti incepe sa piara.Ignori vocea interioara ce-ti sopteste incet ce esti si iti arata structura.Preferi sa nu o asculti si te lasi prostit de mediul inconjurator,de materie si de lucruri fara sens in adevarata ta lume.Esti inca ceva fara de care se poate trai...
Nu ai o geometrie anume,esti doar ceva amorf si cel mai dureros e timpul ce te va trezi in curand.

luni, 24 martie 2008

Fara sentimente


O banca in parc.E goala.Candva stateam eu pe acel spatiu,il ocupam cu gandurile mele,cu existenta mea.Orice lucru avea o solutie doar cautand un raspuns demn de ascultat.
"Complicate relatiile astea interumane,de ce sa iti bati capul prea mult cu ele?",obisnuia sa zica un batranel de pe banca alaturata."Nu are sens sa te umilesti doar pentru a te integra."
Adevarata cale se arata celor care merita sa o urmeze,celor demni sa calce pe ea,iar ce ramane din viziunea ta materiala dispare doar atunci cand esti pregatit sa vezi ceva greu de crezut.
Azi un cuvant,maine doua si tot asa pana vorbele tale vor intra in istorie,pana ce vor fi impregnate in sufletele inocente ce asteapta o noua zi si un nou inceput.Privesti catre cer gandindu-te la viitor,asteptand,sperand,ascultand ce are de spus Divinitatea.Nu o mai ignora,pentru nici un om nu merita sa renunti la ceea ce simti si la ceea ce crezi.Iti da semne,ia-le ca atare,iti arata drumuri,urmeaza-le,iti trimite sanse,profita de ele.
Mai bine sa refuzi sa dormi...ramai treaz intr-o lume aruncata pe marginea abisului.Se va ajunge mereu la aceasi situatie:amintiri stranse in portofoliul vietii,multe care dor,foarte multe care dor...de ce sa mai dai sanse cand nu are rost pentru ca totul se va darama in final?

vineri, 21 martie 2008

Cateva lucrushoare :D

~How are you feeling today?

When you're smiling-Michael Buble-->am ras cam mult azi,da asta asa ca sa nu plang :(

~Will you get far in life?

Sure thing-Saint Germain-->nimic nou,cam asta imi doresc pana la urma :D

~How do your friends see you?

Bee-Lemongrass-->nu prea am ce comenta...pt Dumnezeu sunt vazuta ca o albina :)))

~Will you get married?

Breathe-Telepopmusik-->asta insemnand ezitare,hmmm....i don't think so but who knows? :P

~What is your best friend’s theme?

Daydreaming-Massive Attack-->:S...:S

~What is the story of your life?

Unwritten-Natasha Bedingfield-->something like that :S

~What was high school like?

When your lover has gone-Stacey Kent-->that's so true :((

~How can you get ahead in life?

Fact-Silent Poets-->dap numai cu facts pot ajunge undeva,cu altceva nu se poate :|

~What is the best thing about your friends?

Feel alive-ATB-->:D

~What is in store for this weekend?

7 days to change your life-Jamie Cullum-->dap,dar am numai doua zile...eh ma descurc yo :D

~What song describes you?

Let it die-Feist-->nu-mi vine sa cred cat de bine a picat...:O....principiul let it die,am si cui sa o dedic :(

~To describe your grandparents?

Guess God thinks i'm abel-Oasis-->:))

~How is your life going?

High Speed-Coldplay-->uneori se duce asa de repede ca nu imi mai dau seama in ce timp suntem :S

~What song will they play at your funeral?

In circles-Paul van Dyk feat Alex M.O.R.P.H-->:|

~How does the world see you?

Illuminated Mind-ATB-->cam asa...

~Will you have a happy life?

Days of silence-Omnimotion feat Aleah-->happiness is overated :-"

~Do people secretly lust after you?

Mushaboom-Feist-->neah...:P

~How can I make myself happy?

What the world needs now is love-Stacey Kent-->ok...maybe love is overated too :-"

~What should you do with your life?

Reflejo-Murcof-->exact ce ar trebui sa fac :S

Cam asta a fost...cui sa o dau yo..hmm...again la toti cei care citesc asta si au chef sa il faca :P

marți, 18 martie 2008

Lasand spatiu pentru ziua de maine


Nu puteam sa nu ma gandesc la acea lipsa,acel element care disparuse din cauza circumstantelor in care se gasise situatia.Poate ca nu era de mine,asa ca am fugit pana am dat cu capul in zid si pot spune ca nu a fost un moment prea placut.
In fata aveam viitorul uitandu-se speriat la mine,cu niste ochi mari si cu o expresie de groaza."Nu poate fi asa de rau!",se repezi el sa ma incurajeze,"Lucrurile se pot schimba daca aplici regula de trei simpla.",ce o fi vrand sa insemne si asta,dar un lucru era sigur,in viata mea nu ma simtisem asa de bine doar stand si vorbind sincer cu cineva,fara a da explicatii inutile,fara a fi trasa la raspundere pentru orice gest lipsit de insemnatate.
A fost o conversatie perfecta,fara atasamente,fara obligatii,fara necesitati,doar o discutie obiectiva in care un strain era mai bun ca un prieten.La despartire el imi spuse calm: "Ai rabdare si lasa spatiu si pentru ziua de maine."
Din acea seara cei doi straini care au avut o conversatie interesanta,rupta dintr-o alta lume nu s-au mai vazut,dar in amintire le-a ramas acea clipa cand sinceritatea a avut dreptul de a iesi in fata si cand un singur cuvant valora cat o mie de gesturi,iar de fiecare data cand isi aminteau pe buzele lor se ivea un zambet demn si cald.

duminică, 16 martie 2008

In lumea mea


E asa liniste acum in jurul meu si tot ce privesc nu ma priveste.Sunt invizibila,sunt umbra timida a acestei zi de primavara si singuratatea e cu mine.Astept analizand fibra materiei ce defineste o lume care nu ma observa.In jur roiesc ganduri incerte definite prin propriul lor caracter umil.A mai trecut un ceas in toata grandoarea clipei prezente,iar pasii ce m-au dus pe strazile tacute din lumea mea au fost usor stersi de negarea realitatii.
Sunt visatoare,vreau mai mult decat normalul,vreau sa vad tot ce conteaza intr-o perspectiva contorsionata de imaginea acelei clipe unice.Suferinta e un lucru comun si toti cei care o necesita sunt atrasi intr-o cursa inutila.
Ma uit la voi in jos si rad cu lacrimi domnilor...cu sincere lacrimi...of! la naiba,iar va iubesc pe toti.Sa vedem daca puteti ajunge in lumea mea!

vineri, 14 martie 2008

Despre eroul meu: Malcolm X


De mica am crescut cu o imensa admiratie pentru Malcolm X nascut ca Malcolm Little,un om care mi-a schimbat viziunea asupra vietii si care si acum,fiind mort,reuseste sa ma surprinda si sa ma faca sa realizez diferenta dintre a cere totul si a contribui la scrierea istoriei si a lasa restul in voia sortii fara a lua o pozitie in fata nedreptatii.
Nascut pe 19 mai,1925,in Omaha,Malcolm visa sa devina avocat pentru a apara drepturile oamenilor,dar dupa ce un profesor l-a descurajat spunandu-i ca un negru nu are viitor in drept,acesta s-a lasat de studii si s-a mutat in Boston.A avut mai multe slujbe ciudate,a fost chiar traficant de droguri,ajungand in cele din urma la inchisoare cu o sentinta de 10 ani.Dupa 7 ani a fost eliberat pentru buna purtare.Ce m-a uimit cel mai mult e faptul ca inchisoarea l-a facut sa devina o parte din istorie,l-a indrumat spre calea cea dreapta.De obicei inchisoarea inraieste oamenii,ii face din rai adevarati monstrii,dar el a fost un caz exceptional.Citind pasaje din Coran la lumina slaba de pe holul inchisorii,studiind si cautand cai spre adevar a reusit sa scape de conditia mizera a omului slab si nepasator si sa devina o voce ascultata de mii de oameni.

Elijah Muhammad a fost unul dintre oamenii care a contribuit la schimbarea lui,dar in cele din urma i-a devenit dusman.Malcolm nu credea in fanatici,in oameni care cred de teama,ci era convins ca religia trebuie sa fie o aspiratie a partii sufletesti spre un nivel diferit de perceptie.
"Early in life i learned that if you want something,you had better make some noise"
"I am not educated,nor am i an expert in any particular field...but i am sincere and my sincerity is my credential."
"Power in defense of freedom is greater than power in behalf of tyranny and oppression,because power,real power,comes from our conviction which produces action,uncompromising action."
Un om definit de multi ca un fanatic,dar definit de mine ca o putere.Malcolm X,singurul meu erou din copilarie care va ramane o sursa de inspiratie toata viata."Greseliile au fost ale mele,dar gloria a fost a lui Allah".

*Cartea lui merita citita,si filmul deasemenea vazut.Am preferat sa nu intru in detalii pentru a nu face o biografie.Asta este mai mult viziunea mea asupra lui si a ceea ce a facut.Pentru mai multe detalii intrati pe siteul oficial http://www.cmgww.com/historic/malcolm/home.php.

joi, 13 martie 2008

Between The Bars


Exact cand am nevoie motivul dispare si ma afund intr-o stare de disperare tacuta,ascunsa pentru a nu da ocazie compatimirii.Timpul trece peste mine si ma calca sadic in picioare fara a tine cont de plansetul meu,de lacrimile inexistente.
Frumos sa te trezesti stiind ca ii pasa,urat sa te culci stiind ca nu crede;de unde incepe totul si unde se termina nimicul?
Amintirile sunt acolo,nu se duc oricat de mult as incerca sa uit,apar in minte,le retraiesc.
Trebuia sa raman ca pana acum,nu sa ma schimb doar pentru a suporta situatia.RAspunsurile le vei gasi mereu alaturi de ceea ce simti,iar durerea dispare in ultimul moment.

miercuri, 12 martie 2008

The Kite Runner


Regizat de Marc Forster(Stranger Than Fiction,Finding Neverland,Monster's Ball) si avand la baza cartea lui Khaled Hosseini,acest film este o lectie de viata in care prietenia poate rezista chiar si cu trecerea timpului,in care oricine merita o a doua sansa.
Într-o tara pe picior de razboi, doi copii, Amir si Hassan, par sa se desparta pentru totdeauna.E dupa-amiaza cand cerul deasupra Kabulului radiaza de fericirea si libertatea zmeelor.Dupa victorie, se petrece actul de tradare ce va atrage o tragedie. Urmeaza o calatorie epica pe calea izbavirii. Acum, dupa 20 de ani de viata în America, Amir se întoarce în Afganistanul strivit de guvernarea talibana, pentru a-si înfrunta secretele negre care-l bantuiesc si pentru a-si încerca ultima sansa de a îndrepta lucrurile.
*Mai multe detalii pe siteul oficial http://www.kiterunnermovie.com/ sau pe cinemagia.ro

Cartea inca nu am citit-o,dar deabea astept sa fac rost de ea.Pana atunci va recomand filmul.Sper sa va placa! :D

luni, 10 martie 2008

Paralelism


Privea de pe cealalta parte a peronului cu niste ochi calzi,cu o privire uitata de restul lumii si cu o expresie aparent indiferenta pentru a nu isi trada in totalitate sentimentele.Uneori avea impresia ca se uita in oglinda,ca-si vede alte defecte,dar in fond aceleasi.
Emotia revederii il dobora pe dinauntru fara sa isi dea seama.O suvita incepu sa ii fluture in bataia brizei usoare care anunta venirea metroului.Isi lua privirea de la ea pentru a se uita la sinele paralele care ii aminteau de ei doi,de spatiul care ii despartise si atunci,dar si acum,un spatiu drept,anost,in jurul caruia nu existau iesiri usoare.
Luminile metroului il speriasera,vocile aglomerate,necesitatile altora...simtea ca se prabuseste in mijlocul multimii.Daca ar fi plans s-ar fi simtit mult mai bine,dar nu mai stia cum se face.
Ce rost au toate daca el nu va face ceva?S-a urcat in metrou hotarat sa uite fata ei,hotarat sa o ia de la capat.

vineri, 7 martie 2008

Friday i'm in love :-S


Se pare ca idiotenia infloreste o data cu primavara.Oamenii devin din ce in ce mai stupizi,incolori,inodori(not really) si insipizi.
Fiecare vrea sa isi arate skillurile,asa zisele calitati.Uneori ma las uimita de aceste calamitati,dupa atata timp inca ma mai simt ca un magar printre oi.Nimeni nu lasa,nimeni nu iarta,nimeni nu da,nimeni nu asculta.Toti se ascund in cutii de metal,in obscuritate si griji uitand sa respire sau sa se mai uite si in jur.
Imi pare rau ca toti se simt amenintati cu ploaie cand afara e asa frumos :(.
Asta e,noi sa fim sanatosi...noi astia care mai ascultam,mai simtim,mai existam in afara limitelor.
Sa ridicam un pahar in cinstea noastra! :D

Enjoy the song...si daca simtiti nevoia dedicati-o cuiva :))

miercuri, 5 martie 2008

Poate...

Poate vei simti la fel si maine cand toata tristetea se va aduna intr-un singur colt uitat de lume,cand toata fericirea va deveni momentul demn de urmat,cand toate visele se vor sparge asemenea baloanelor de spuma,cand ramasitele vor fi adunate pentru a fi puse intr-un singur loc,cand amintirile isi vor aminti de tine,cand zilele se vor reduce la clipe,iar clipele la eternitati.
Timpul pierdut nu se va intoarce,orice secunda nu trebuie grabita pentru a putea fi savurata cu toata fiinta.
Poate maine iti vei imbogati fiinta si te vei alatura ritmului viu care te striga.
Poate maine nu vei mai fi grabit!

marți, 4 martie 2008

Substratul unui sentiment vechi


Cat de frumoase au inceput sa fie zilele astea de primavara,ma mai apuca si pe mine nostalgia din cand in cand si imi aduc aminte de plimbarile in parcul copilariei mele,de parfumul nou care se iveste,de ploile timide.E un sentiment placut sa vezi ca mai poti simti aceleasi lucruri dupa atata vreme,ca le mai poti vedea si admira in liniste de parca ar fi un secret intre tine si rest.
Cel mai mult imi place ca am putut sa invat de la anotimpul asta.Copacii isi inlocuiesc frunzele dandu-le la o parte pe cele vechi,un nou inceput,un exemplu extraordinar de cum am putea inlocui si noi persoanele care dispar din viata noastra din diferite motive stupide sau serioase.Niciun copac nu pastreaza goluri pentru frunzele pierdute.
Asa este pur si simplu perfect,viata traita in ritmuri de jazz jucause,prieteni adevarati,o carte interesanta,o cafea dulce(doar doua lingurite de zahar) si jeleuri.Nu strica niciodata un zambet larg intr-o dupa-amiaza ploioasa :D.



The dust monkey recomanda jamie cullum :D.

duminică, 2 martie 2008

The dust monkey va recomanda...


Oboseala,toropeala,fericire,tristete,nebuneala,saptamana traznita,momente idioate,copii dand peste mine,eu cazand,eu ridicandu-ma,liceu,prieteni buni,prieteni enervanti,situatii penibile,babe nebune,mosi si mai nebuni,familie dusa,martisor prea mult,primavara racoroasa...cateva elemente din tot ce am,din tot ce patesc.
Once again the dust monkey defeated me,dar ii vin eu de hac la urmatoarea lupta.Saptamana asta am facut mai multe poze decat intr-o luna.Ciudat,dar m-am hotarat sa ii surprind pe oameni in timp ce fac chestii dubioase.
Am descoperit si cel mai bun cockteil:chocolate banana :)).Cate ganduri alearga acum prin minte,prea multe ca sa le prind.Vreau sa ma duc la un concert de jazz saptamana asta,sper sa am timp si sa nu mai am parte de necazuri absurde cum numai eu pot avea.
In rest toate bune si frumoase,viata e dulce,oamenii mai acrii,dar in final se completeaza.


Si cu asta va recomand si un film dragut: Persepolis :D
Hai si o melodie :P : de la Parov Stelar-the last dance


P.S.:Incerc sa ma las de cafea,da acum mai beau una asa ca sa nu va fie cu suparare :P :"